Uppblåsning

Så här blåser du upp din Folieballong med Helium

Steg 1. Ska du blåsa upp din folieballong med helium eller luft ? Ska du blåsa upp folieballongen med helium så kan du börja på steg 2. Ska du blåsa upp ballongen med vanlig luft så kan du hoppa till steg 7.

Steg 2. Så här kan du göra!  Tag ut folieballongen ur förpackningen och leta upp den självförslutande ventilen på ballongens ena sida.

Steg 3. Tag en blyertspenna , ej trubbiga sida (använd ej spetsen) och för försiktigt igenom ballongens ventil så att den öppnar sig.

Steg 4. Sätt ventilen över tuben munnstycke och folieballonger försiktigt med helium. Viktigt att tänka på är att inte fylla en hjärtballong eller sifferballong för mycket, då kan folieballongen spricka. Veck som bildas på ballonger som har kraftiga svängningar, går inte bort genom att man fyller i mer gas.

Steg 5. När du har fyllt i helium i ballongen drar du ut gasmunstycket , då försluter sig ballongen av sig själv.  Efteråt drar du tummen och pekfingret över den självförslutande ventilen, så att den verklien håller tätt.  Nu kan du sätta fast ett presentsnöre under ventilens ända är genom att ”snurra” den och knyta fast bandet. Om du knyter snöret under ballongen, kan du lätt fylla i mer gas i folieballongen om det behövs!

Steg 6. Den förväntade flygtiden på en 45 cm folieballong är ca 3-4 dagar (vanlig luft) men kan hålla längre, ju större folieballong desto längre flygtid. Vid kalla dagar krymper ballongen utomhus och ser ofylld ut. När ballongen kommer inomhus årterfår ballongen sitt tidigare utseende.  Med hjälp av heliumballonger kan du lätt dekorera ett bröllop, fest och student, du kan också koppla ballongen till en present eller i en tyngd.

Steg 7. Börja med att ta ut folieballongen ur förpackningen och leta upp den självförslutande ventilen på ballongens ena sida. Självförslutande ventilen sitter ett par centimeter in i öppningen och därmed behöver man antigen ett sugrör eller en ballongpump.

Steg 8. När du har lokaliserat ventilen kan du försiktigt trä igenom sugröret eller ballongpumpen genom ventilen och blåsa upp folieballonger försiktigt. Om du ska blåsa upp ballongen med hjälp av ett sugrör detta sätt kräver både tid och stora lungor.

Steg 9. Det är Viktigt att tänka på är att inte fylla en hjärtballong eller sifferballong för mycket, då kan folieballongen spricka. Veck som bildas på ballonger som har kraftiga svängningar, går inte bort genom att man fyller i mer luft.

Steg 10. När du har fyllt färdigt ballongen drar du ut sugröret och då försluter sig ballongen av sig själv. Efteråt drar du tummen och pekfingret över den självförslutande ventilen, så att den verklien håller tätt. Nu kan du sätta fast ett presentsnöre under ventilens ända är genom att ”snurra” den och knyta fast bandet. Om du knyter snöret under ballongen, kan du lätt fylla i mer luft i folieballongen om det behövs!

Steg 11. Nu kan du dekorera din lokal med sifferballonger direkt på vägg eller hänga upp de på en lina utan att de skall flyga.
Så här blåser upp din Latex ballong med Hi Float och Helium 

Hi-float används för att förlänga flygtiden på latexballonger. Med Hi-float kan ballongdekorationer förberedas en dag i förväg, och ballongbuketterna kommer att flyga i flera dagar. Utan Hi-float flyger latexballongerna upp till ca 12 timmar beroende på kvalitén på latexballongen. Med Hi-float kan en korrekt uppblåst latex ballonger på ca 28cm , flyga ca 3-5dagar. Hi-float är en giftfri och icke-irriterande vätska som påminner om limmet på baksidan av frimärken.

Steg 1. Ta av locket från flaskan och skruva fast pumpen, vrid pumpen moturs för att låsa munstycket. (När du öppnar en ny flaska för första gången håll ett glas under munstycket och pumpa flera gånger tills Hi-float kommer ut.

Steg 2. Trä hela ballongen på munstycket.

Steg 3. För en 11” (28cm) ballong ska du trycka ned pumpen så att det kommer ut lika mycket Hi-float som en ärta.

Steg 4. Nyp tag i ballongen när du ska avlägsna den från munstycket och se till att det inte kommer Hi-float i ballongens hals för att underlätta när du knyter ballongen.

Steg 5. Gnid ballongen i ett par sekunder för att sprida Hi-float inne i ballongen. När du gnider se till att ballongens öppning  är uppåt för att förhindra vätskan att komma in i halsen och för att inte rinna ut ur ballongen.

Steg 6. Fyll den Hi-floatbehandlade ballongen med helium  så mycket att den precis inte blir päron formad. Knyt ballongen för hand. (Om ballongen inte blåses upp fullt kommer den inte att flyga upprätt utan att luta åt sidan. Fullt uppblåsta ballonger kommer att flyga rakt upp.) OBS! Det är viktigt att tänka på att ballongens munstycket ska sitter tätt över helium tubens munstycket annars kan luften att läckas ut från sidan.

Steg 7.Det tar några timmar efter uppblåsningen för Hi-float att torka.  Om ballongen spricker innan den torkat kan det stänka ut lite Hi-float. Även om det inte är giftigt, så kan våt Hi-float vara klibbigt  och kan skada möbler eller ytor som t.ex. vägg, golv, bord. Blås upp ballongerna och håll dem borta från ömtåliga ytor under de första timmarna efter uppblåsning. Eventuellt spill torkas bort med vatten och trasa.

Säkerhetsanvisning För ökad säkerhet rekommenderar vi  att du har glasögon eller skyddsglasögon vid uppblåsning och runt behandlade ballonger för att undvika ögonkontakt. Om Hi-float får kontakt med ögat, skölj med vatten i flera minuter . Om irritation kvarstår, kontakta läkare.

JavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.