Helium tub

Viktigt information innan du börjar 

Latex ballonger  Alla våra latex ballonger kan fyllas med både luft och helium. För att bevara livslängden på ouppblåsta latexballonger ska de förvaras torrt, svalt och mörkt, inte i direkt solljus. OBS! En heliumfylld latexballong håller ungefär i 8-12 timmar beroende på storlek.

Folie/Heliumballonger  Folie ballonger är gjorde av Micro folie och har en själv förslutande ventil. Den fyllas med både luft och helium. Med helium svävar ballongen i luften. OBS! En helium fylld folieballong håller ungefär 3-4 dagar.  

Köp till Hi-float Hi-Float en klibbig gel som man pumpar i ballongen innan uppblåsning med helium. Hi-Float gör att heliumet hålls kvar i ballongen längre och därmed får ballongen en längre flygtid. Väldigt bra om man vill förbereda ballongerna dagen innan festen.  * OBS! Används endast tillsammans med latex ballonger och helium  -Utan Hi-Float är flygtiden ca 8-12 timmar  -Med Hi-Float är flygtiden ca 3-5 dygn

Så här använder du din heliumtub.

OBS. Helium reagerar till temperaturen och krymper sig i kyla och expandera sig i värmen. Gasflaskan ska hanteras varsamt och skyddas mot onormal uppvärmning. Tänk på att en gasflaska kan sprängas vid brand.Om du ska ha ballonger utomhus är det viktigt att du låter heliumtuben stå ute ett tag och blåser ballongerna utomhus.

Förberedd ballongsnören innan du börjar med att blåsa upp ballongerna.

1. Ta ut heliumtuben från förpackningen

2. Skruva först på munstycket så det sitter ordentligt, vrid sedan upp det gröna vredet

3  För att få ut gasen böjer du den svarta gummiventilen. 

Tips: Det är viktigt att ballongen sitter tätt på ventilen annars kan luften trängas sig ut på sidorna. Antalet ballonger minskar när helium läcker ut vid sidan om. Det räcker att man läcker ut lite helium varje gång man blåser en ballong för att flaska inte ska räcka till det beräknade antal.

När du har blåst upp alla ballonger kan du stänga den gröna vredet och om det är helium över så kan du spara heliumet till nästa uppblåsning. Fyllningsmunstycket/regulatorn får inte vara påskruvad när du transporterar den.

När ni är klar med flaskan lämna den på en återvinningsstationViktigt information:

Låt aldrig barn använda heliumtuben själv utan alltid ska vara en vuxen tillsyn. 

Varning: risk för kvävning vid inandning! När man andas in stora mängder av helium undantränger och ersätter gasen luftens syre så att allvarliga skador kan uppstå på hjärnan och lungorna vilket kan leda till döden. Första hjälpen vid inandningsbesvär: för ut personen i friska luften, ge konstgjord andning om andningen upphört och kontakta läkare omedelbart. Vid stora utsläpp av helium inomhus ventilera rummet. 

Har du några frågor kan du alltid kontakta oss. Mer information hittar du under kundtjänst.

JavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.